کاشت مو بدون داشتن بانک مو

موها یکی از موارد بسیار تاثیرگذار در زیبایی هستند که بشر از سال‌های بسیار دور تا به امروز همیشه دغدغه‌ای برای زیباشدن ، پرپشت شدن و جلوگیری از ریزش آن‌ها را داشته است. اما گاهی اوقات راه حل‌هایی که به وسیله‌ی دارو و استفاده از روغن‌ها و حتی در قرن اخیر تزریق مواد مغذی به فلیکول موها ارائه می‌شوند با شکست رو به رو می‌شوند و موها در نهایت می‌ریزند.

یکی از روش‌های تضمینی که طاسی و ریزش مو مطلق را برطرف می‌کند، کاشت مو می‌باشد.

کاشت مو با روش‌های مختلفی مانند روش ترکیبی، FIT، FUE، Micro FIT، Super FUE، میکروگرافت، DHI، BHT، SUT ، کاشت مو به روش تکثیر پیاز مو (سلول‌های بنیادی) و… انجام می‌شو که هر کدام بنا به تشخیص پزشک و تیم متخصص برای مراجعه‌کنندگان اجرا می‌شود.

جالب است بدانید که تاریخچه انجام کاشت مو نزدیک به یک قرن است و اولین بار یک پزشک ژاپنی به نام ساساکاوا در سال 1930 اقدام به کاشت فولیکول مو کرد.

کاشت مو با تعیین سه مرحله اصلی شامل مشخص کردن الگوی ریزش مو، تعیین ناحیه بانک مو برای برداشت فولیکول‌ها و در نهایت انتخاب روش مناسب کاشت مو انجام می‌شود.

یکی از سوالات متدوال که ذهن بسیاری از افراد را در مورد کاشت مو به خود مشغول می‌کند این است که فرد در صورت نداشتن بانک مو ، می‌تواند کاشت مو انجام دهد؟

در این مقاله با ما همراه باشید تا ضمن تعریف بانک مو به سوال بالا پاسخ دهیم…

بانک مو چیست؟

بانک مو معمولا به بخشی از پوست سر ( پشت سر و فاصله بین دو گوش) یا در بعضی مواقع پوست بدن گفته می‌شود که فولیکول‌های کاشت مو از آن گرفته می‌شوند.

در واقع تعداد تراکم تارهای مو در ناحیه بانک مو بسیار بالاست و این بخش معمولا در برابر تغییرات آب‌ و هوایی، عوامل محیطی و همچنین اختلالات هورمونی تاثیر گذار در ریزش موها از مقاومت بالاتری برخودار می‌باشد.

توجه داشته باشید که موهای موجود در ناحیه بانک مو در مقابل افزایش سن نیز مقاوم هستند و همچنان با بالا رفتن سن تراکم خود را حفظ می‌کنند.

آیا کاشت مو بدون داشتن بانک مو امکان پذیر است؟

پاسخ این سوال منفی است و انجام کاشت مو بدون داشتن بانک مو برای افراد تا به امروز امکان پذیر نبوده است.

ناحیه برداشت فولیکول‌های مو (بانک مو) معمولا حد فاصل بین دو گوش در پشت سر می‌باشد که بین 25 تا 35 سانتی‌متر طول دارد. اگر این ناحیه نیز خالی باشد و برای برداشت فولیکول مناسب نباشد از نواحی دیگر بدن مانند ریش، قفسه سینه، پشت بدن، شکم، پاها ، بازوها و… گرافت‌ها را دریافت می‌کند.

اما اگر فرد به طور کلی مو‌های قوی و مناسب نداشته باشد و به اصطلاح فاقد بانک مو باشند، امکان انجام کاشت مو را ندارد.

 

توجه داشته باشید که کاشت مو با استفاده از بانک موی سایر افراد نیز نادرمی‌باشد و به گونه‌ای می‌توان گفت اصلا امکان پذیر نمی‌باشد زیرا برای انجام جراحی کاشت مو نوعی پیوند بافت انجام می‌گیرد.

و به علت تفاوت DNA  در افراد مختلف، سیستم ایمنی بدن شخص گیرنده فولیکول‌های دریافتی  را به عنوان یک عامل بیگانه شناخته و با آن‌ها به عنوان مهاجم برخورد می‌کند. در نتیجه فولیکول‌ها را پس می‌زند و عمل کاشت مو موفق نخواهد بود. به دنبال این عمل ممکن است اختلالاتی مانند تشدید ریزش مو، عفونت و… نیز رخ دهد.

لازم به ذکر است که در مواردی نادر انتقال فولیکول مو از فردی به فرد دیگرنیز ممکن است وجود داشته باشد که مربوط به  دوقلوهای همسان ( به دلیل داشتن ژنتیک مشابه) و افرادی است که عمل پیوند مغز استخوان انجام داده‌اند.

به طور کلی افرادی که بانک مو مناسب ندارند و دچار مشکلاتی مانندابتلا به آلوپسی سیکاتریسیل، کم‌پشتی مو و همینطور افرادی که سن‌شان کمتر از 25 یا 27 سال است، کاندیدای مناسبی برای انجام عمل کاشت مو نیستند.

کاشت مو با استفاده از موهای بدن ( روش BHT)

روش BHT نوعی از کاشت مو است که برای افرادی که فاقد بانک مو در ناحیه پشت سر ( فاصله بین دو گوش) هستند یا این که بانک موی آن‌ها در آن ناحیه ضعیف است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش موها را از قسمت‌های مختلف بدن مانند ران، سینه، بازو، شکم و… با استفاده از پانچ برداشت می‌کنند.

در واقع کاشت مو به روش BHT شبیه کاشت مو به روش FIT می‌باشد. در این روش گرافت‌های قوی و قابل کاشت (گرافت‌های بدون فاکتور طاسی) را به صورت پراکنده و نقطه‌ای از قسمت‌های مختلف بدن دریافت می‌کنند. در مرحله بعد گرافت‌ها را دسته‌بندی می‌کنند و اقدامات لازم را برای کاشت بر روی آن‌ها انجام می‌دهند.

در پایان گرافت‌ها را در حفره‌های ریزی که بر روی ناحیه بدون مو در پوست سر ایجاد شده است کاشت می‌کنند.

توجه داشته باشید که این روش کاشت مو بدون بیهوشی و فقط با بی‌حسی موضعی اجرا می‌شود.

کاشت مو به روش BHT نیازمند اجرا توسط پزشک ماهر می‌باشد زیرا عوامل مختلفی مانند          استخراج از ناحیه اهدا کننده، شکافت واحد فولیکولی ، پیوند هیدراتاسیون،  ذخیره سازی، ایجاد محل دریافت، کاشت با زاویه مناسب، جهت و تنظیم، طراحی خط رویش مو طبیعی و … نیازمند ظرافت، دانش و تجربه پزشک می‌باشد.

جمع‌بندی

به طور کلی کاشت مو بدون داشتن بانک مو امری امکان پذیر نیست. منظور ازبانک مو موهای پشت سر و موهای بدن است که در صورتی که فرد در این نواحی مو نداشته باشد، نمی‌توان گرافت‌های مو را دریافت و سپس در ناحیه بدون مو کاشت.

در صورت نداشتن بانک مو در ناحیه پشت سر می‌توان از موهای بدن نیز برای کاشت مو استفاده کرد که به آن روش BHT  (Body Hair Transplant) گفته می‌شود.

در مورد دریافت فولیکول‌های مو از بدن سایر افراد نیز باید گفته شود که این امر امکان پذیر نیست زیرا سیستم ایمنی بدن شخص دریافت کننده  فولیکول‌های مو را به عنوان یک عامل بیگانه شناخته و در مقابل آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه بدن با یک‌سری اختلالات خطرناک و جدی مانند عفونت روبه‌رو می‌شود. البته لازم به ذکر است که این امر در دوقلوهای همسان و کسانی که پیوند مغز استخوان در آن‌ها انجام شود ممکن است جواب بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/glariska/domains/glariskasht.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/glariska/domains/glariskasht.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109