مراحل کاشت ریش و سبیل
کاشت مو در صورت از پنج مرحلهی برنامهریزی، بیحس کردن، برداشت، آمادهسازی و کاشت تشکیل شده است.
1)برنامهریزی
ابتدا باید ببینیم که برای رسیدن به تراکم دلخواه شما، به چند گرافت نیاز داریم. برای این کار روی صورت شما چند مثلث یا مستطیل فرضی رسم میکنیم و تعداد موهای موجود در آنها را میشماریم. به این ترتیب میتوانیم محاسبه کنیم که برای رسیدن به تراکم مد نظر شما، به چند گرافت نیاز داریم.
در مرحلهی بعد باید بانک مو را بررسی کنیم. موهایی که برای کاشت ریش و سبیل انتخاب میشوند، باید دو ویژگی داشته باشند:
- تا حد امکان ضخیم باشند چون موهای ریش و سبیل معمولاً ضخیمتر از موهای سر است
- واحدهای فولیکولی موجود در سر، بین یک تا چهار تار مو دارند ولی واحدهای فولیکولی ریش و سبیل، یک یا دو تار مو دارند. پس باید سعی کنیم در زمان برداشت گرافتها، آنهایی را انتخاب کنیم که یک یا دو تار مو داشته باشند.
با در نظر داشتن این دو ویژگی، باید بهترین محل برای برداشت گرافتها را در بانک مو مشخص کنیم.
2)بیحسی موضعی
برای مراحل استخراج و کاشت فولیکولها نیازی به بیهوشی عمومی نیست و هردو مرحله را میتوانیم با بیحسی موضعی انجام دهیم. داروی بیحسی موضعی به صورت تزریقی در بانک مو و در مراحل بعد به نواحی گیرنده (ریش و سبیل) تزریق میشود.
3)برداشت فولیکولها از بانک مو
چگونگی انجام مرحلهی برداشت به روش کاشت ریش و سبیل بستگی دارد. در صورتی که از روش FUT استفاده شود، برشی در پشت سر ایجاد شده و پوست به همراه فوکلیکولهایش به شکل نواری برداشت میشود.
اگر از روش FIT یا سایر روشهای کمتهاجمی استفاده شود، فولیکولها به شکل واحدی یا دانه دانه استخراج میشوند. در این روشها با استفاده از ابزاری به اسم پانچ، سوراخی در پوست ایجاد کرده و فولیکول را از بافتهای مجاور جدا میکنیم. سوراخ ایجاد شده حداکثر یک میلیمتر ضخامت دارد. برای همین خونریزی نخواهید داشت و نیازی هم به بخیه زدن نیست.
4)آمادهسازی گرافتها
مرحلهی آمادهسازی گرافتهای در کاشت ریش و سبیل نیاز به دقت و ظرافت زیادی دارد. کادر درمانی در این مرحله باید با استفاده از میکروسکوپ، واحدهای فولیکولی حاوی یک یا دو تار مو را آماده کنند. بیشتر اوقات وقتی یک واحد فولیکولی را از بانک مو استخراج میکنیم، کمی بافت پوستی اضافی در اطرافش وجود دارد. در کاشت موهای صورت این بافت اضافی باید با وسواس بیشتری نسبت به کاشت موی سر حذف بشود.
5)کاشت گرافتها در نواحی ریش و سبیل
خط بالایی ریش را باید به نحوی بکاریم که شبیه به ریش طبیعی باشد. یعنی از گرافتهای تک مویی استفاده کنیم و گرافتها را به صورت پراکنده در پوست قرار دهیم. برای سایر نقاط تلاش میکنیم تا حداکثر تراکم را ایجاد کنیم. جهت قرار گیری فولیکولها در پوست مهم است. مثلاً نباید خواب موهای ریش به سمت بالا باشد.
کاشت گرافتها در روش FUT و سایر روشهای کاشت ریش و سبیل از لحاظ تکنیکی تفاوتی ندارند. یعنی در همهی روشها به کمک پانچ سوراخهایی در پوست ایجاد کرده و گرافتها درون آنها قرار میدهیم.
در روشهای جدیدتر مثل micro FIT میتوانیم از پانچهایی با اندازههای مختلف استفاده کنیم. مثلاً از پانچهای ۰.۵ تا ۰.۷ میلیمتری برای گرافتهای تک مویی و از پانچهای ۰.۷ تا ۰.۸ میلیمتری برای گرافتهای دو تار مویی استفاده میکنیم. وقتی دستمان در انتخاب ضخامت پانچ باز باشد، نتایج کاشت ریش و سبیل طبیعیتر خواهد بود.