کاشت مو یک روش جراحی است که در سالهای اخیر به گزینهای محبوب برای مقابله با مشکل ریزش مو مورد استفاده قرار گرفته است. روش FUTکه در فارسی معادل “استخراج واحد فولیکولهای مویی” است، یکی از روشهای متداول برای کاشت مو است. در این مقاله، روش FUT، تفاوت آن با روشهای دیگر کاشت مو و مراحل اصلی آن بهطور کامل بررسی خواهد شد.
معرفی کاشت مو به روش FUT
روش FUT یا اکستراکشن واحد فولیکولهای مویی (Follicular Unit Transplantation) یک روش قدیمی و مؤثر برای کاشت مو است. این روش در دهه 1980 معرفی شد و همچنان یکی از روشهای محبوب برای کاشت مو در سراسر جهان است. در این روش، موهای سالم از بانک مو (که مقاومت ژنتیکی دارند) برداشت شده و در نواحی طاس یا کم مو کاشته میشوند.
مزایای کاشت مو به روش FUT
از مهمترین مزایای روش کاشت مو با روش استخراج فولیکولهای مویی میتوان موارد زیر را نام برد:
۱. قابلیت استخراج تعداد بیشتری فولیکول مویی
در روش FUT، نمونههای مویی با اندازه بزرگتری برداشت میشوند، که این امر به پزشک امکان میدهد تا تعداد بیشتری فولیکول مویی را استخراج کند. این بدان معناست که در یک جلسه کاشت مو، میتوان تعداد بیشتری فولیکول مویی را کاشت کرد و در نتیجه پوشش بیشتری را در ناحیه مورد نظر ایجاد کرد.
۲. قیمت مناسب
در مقایسه با سایر روشهای کاشت مو، روش کاشت موی FUT قیمت کمتری دارد زیرا پیچیدگی کمتر و زمان عمل کوتاهتری دارد.
۳. قابلیت کاشت تعداد زیادی مو در یک جلسه
به دلیل قابلیت استخراج تعداد بیشتری فولیکول مویی در روش FUT، پزشک میتواند در یک جلسه بیشترین تعداد فولیکولهای مویی را کاشت کند. این امر زمان و هزینههای مرتبط با جلسات کاشت مو را کاهش میدهد و بیمار را از انجام جلسات عمل بیشتر بی نیاز میکند.
۴. نتایج طبیعی و قابلیت نمو و رشد بهتر
در روش FUT، موها با توجه به ساختار طبیعی خود در ناحیه مبدأ قرار داده میشوند. این به معنی این است که نتایج کاشت مو با روش FUT به طور طبیعی و بدون تغییر در الگوی رشد مو ایجاد میشود. همچنین، به دلیل استفاده از نمونههای مویی با اندازه بزرگتر، احتمال نمو و رشد بهتری برای موهای کاشت شده وجود دارد و احتمال ریزش موهای کاشته شده کمتر است.
۵. بدون نیاز به تراشیدن سر
در برخی روشها مثل میکروگرافت، لازم است که زیباجو قبل از عمل، موهای سر خود را کامل بتراشد تا دستگاه درسترسی مناسبی به فولیکولهای مو داشته باشد. اما در روش FUT از آنجا که موها به صورت فولیکولی استخراج نمیشوند نیازی به تراشیدن کامل موهای سر نیست. هرچند موها نباید خیلی بلند باشند و همچنین ممکن است در قسمتی از بانک مو که قرار است برش انجام شود بنا به تشخیص پزشک، تراشیدن مو لازم باشد که توسط تیم پزشکی انجام میشود.
معایب کاشت مو به روش FUT
همانطور که در بالا اشاره شد، روش کاشت مو FUT دارای مزایای زیادی است اما معایب زیر نیز وجود دارد:
۱. زخم بزرگ پس از عمل
در روش FUT، یک برش بزرگ در ناحیه پشت سر انجام میشود تا نمونههای مویی با اندازه بزرگتری برداشت شوند. این موجب میشود که زخم بزرگی در ناحیه پشت سر بماند که نیاز به مراقبتهای ویژه برای بهبود زخم دارد. همچنین، جای اسکار همیشه پشت سر باقی میماند.
۲. آسیب به بافتهای اطراف
در روش FUT، در هنگام برداشت نمونههای مویی، بافتهای اطراف ممکن است دچار آسیب شوند. این موجب میشود که در برخی موارد عوارض جانبی مانند خونریزی، التهاب و تورم در ناحیه برداشت مو رخ دهد.
۳. نیاز به بستری شدن
عمل کاشت مو با روش FUT معمولاً نیاز به بستری در بیمارستان دارد. این به معنی این است که بیمار باید برای مدتی در بیمارستان یا مرکز درمانی بماند و تحت نظارت پزشکی قرار گیرد. این ممکن است به هزینه بیشتری نیز منجر شود.
۴. زمان بهبود طولانیتر
با توجه به اینکه در روش FUT برش بزرگی در ناحیه پشت سر انجام میشود، دوران نقاهت و بهبود زخم بیشتر است. برخی افراد ممکن است نیاز به مدت طولانیتری برای بهبود کامل داشته باشند.
مراحل انجام روش کاشت مو FUT
مراحل انجام کاشت مو با استفاده از روش FUT عبارتند از:
۱. برداشت نمونه (Donor Harvesting)
در این مرحله، پزشک یک ناحیه بر روی پشت سر انتخاب میکند که موهای آن به نام “ناحیه دائمی” معروف هستند. این ناحیه معمولاً در ناحیه پشتی از سر و در نزدیکی گردن قرار دارد. از آنجا که موهای این ناحیه مقاومت ژنتیکی دارند و به طور طبیعی کمتر تحت تأثیر عوامل موثر بر روی موها قرار میگیرند، به عنوان منبع موهایی برای کاشت استفاده میشود.
پزشک در این مرحله با استفاده از یک ابزار برشی یا یک پانچ (که به عنوان ابزار برداشت مو شناخته میشود) ناحیه مورد نظر را برش میدهد. سپس یک ناحیه نسبتاً بزرگ از پوست و موها (معمولاً با طول و عرض حدوداً 1 تا 1.5 سانتیمتر) جدا میشود. این ناحیه به عنوان منبع اصلی و مهمات استخراج و کاشت فولیکولهای مویی مورد استفاده قرار میگیرد.
۲. تقسیم نمونه (Graft Dissection)
پس از برداشت نمونه، نمونههای مویی بدست آمده باید تقسیم شوند. پزشک با استفاده از میکروسکوپ یا لوپ بزرگنمایی، نمونه را تقسیم کرده و به بخشهای کوچکتری که شامل گروههای فولیکولهای مویی هستند، تقسیم میکند. این گروههای کوچک که به آنها “گرفت” یا “گرافت” میگویند، هر کدام شامل یک یا چند فولیکول مویی هستند.
۳. تزریق فولیکولها (Graft Placement)
در این مرحله، پزشک فولیکولهای مویی را که قبلاً از نمونه بدست آورده است، در ناحیه طاس یا کم پشت سر تزریق میکند. این تزریق معمولاً با استفاده از سوزنهای بسیار نازک صورت میگیرد. پزشک موها را با دقت و در زوایای مناسب و طبیعی در ناحیه خالی کاشت میکند تا نتیجه نهایی طبیعی و هماهنگ با ناحیه مبدأ و مقصد بهدست آید.
۴. پس از کاشت
انجام عمل کاشت مو FUT بین ۴ تا ۶ ساعت طول میکشد و پس آن بسته به تشخیص پزشک، ممکن است لازم باشد بین چند ساعت تا یک روز تحت نظر بمانید. این امر برای این است که باند های زخم شما مرتب عوض شوند و داروهای لازم تحت نظر کادر پزشکی مصرف شود. همچنین ماندن تحت نظر، ریسک بروز عوارض خطرناک و ناخواسته بعد از عمل را کاهش میدهد.
طول دوران نقاهت بیمار حدود ۲ هفته است و بعد از آن میتوان به زندگی عادی بازگشت. البته برای انجام فعالیتهای سنگین و ورزش باید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
با رعایت مراحل فوق و پس از مدت زمانی مناسب برای بازسازی و رشد موها، موهای کاشت شده با روش FUT به طور طبیعی رشد کرده و به ظاهری طبیعی و پرپشت برای فرد منتقل میشوند.
مقایسه روش کاشت مو FUT با سایر روشها
در ادامه مزایا و معایب روشهای مرسوم دیگر کاشت مو یعنی روشهای FIT، میکروگرافت و ترکیبی را نسبت به روش FUT بررسی میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از این روشها میتوانید به مقاله مربوطه در وبلاگ ما مراجعه کنید.
روش FUEیا همان FIT (استخراج واحد مویی)
مزایا:
– برخلاف FUT، نیاز به برش بزرگ در ناحیه پشت سر ندارد و زخم کوچکتری به جا میگذارد.
– بازسازی و بهبودی سریعتر دارد.
– برای مواقعی که تعداد کمتری فولیکول مویی مورد نیاز است، مناسب است.
معایب:
– تعداد فولیکولهای مویی استخراج شده محدودتر است.
– از آنجا که فولیکولهای مو به صورت جدا استخراج میشوند، احتمال آسیب دیدن آنها بیشتر است و بخش زیادی از فولیکولها از دست میروند.
روش micrograft (میکروگرافت)
مزایا:
– این روش شامل استخراج میکروگرافتهای حاوی 1 تا 4 فولیکول مویی توسز دستگاههای اتوماتیک است.
– این روش امکان کاشت موهای طبیعی در تعداد زیاد و با جای زخم کوچکتر را ممکن میکند
معایب:
– نیاز به تجهیزات و تکنیکهای پیشرفتهتر است.
– ممکن است زمان بیشتری برای عمل و بازسازی نیاز داشته باشد.
– شامل هزینه بیشتری میشود و در مراکز کمتری انجام میشود.
روش FUT+FIT (ترکیبی)
مزایا:
– این روش به پزشک امکان میدهد تا از مزایای هر دو روش FUT و FUE بهرهبرداری کند.
– میتوان تعداد بیشتری فولیکول مویی استخراج و کاشت کرد.
معایب:
– نیاز به ترکیب دو روش و استفاده از فنون پیچیدهتری است.
– تا حد زیادی به مهارت پزشک وابسته است و در مراکز کمتری انجام میشود.
به هر حال، انتخاب روش مناسب برای کاشت مو بستگی به عوامل متعددی مانند تعداد فولیکول مویی مورد نیاز، نوع و الگوی رشد مو، شرایط پزشکی و توصیههای پزشکی دارد. برای انتخاب بهترین روش، میتوانید با دریافت یک قرار ملاقات رایگان با متخصصان ما مشورت کنید تا بهترین تصمیم را در راستای نیازها و شرایط خودتان بگیرید.
نتیجهگیری:
روش FUT یک روش موثر برای کاشت مو است که به طور گستردهای در سراسر جهان استفاده میشود. با استفاده از این روش، میتوان ظاهر موهای فرد را بهبود بخشید و مشکل طاسی را رفع کرد. با این حال، قبل از انجام این روش، توصیه میشود با پزشک مشورت کنید و مزایا و معایب آن را بهطور کامل بررسی کنید.
برای دریافت قرار ملاقات و مشاوره در کلینیک گلاریس میتوانید همین الان اقدام کنید.